You are here

Započete investicije se nastavljaju, obnova fasada čeka bolje dane

Započete investicije se nastavljaju, obnova fasada čeka bolje dane

Investicije poput izgradnje Zelene fontane u centru grada, Akva parka na Paliću, te radovi na rekonstrukciiji i adaptaciji zgrade Narodnog pozorišta nisu stajali ni tokom vanrednog stanja. Dok se oni odvijaju u skladu sa situacijom, planirana obnova fasada u centru grada moraće da sačeka bolje dane.

Subotica će, početkom avgusta ove godine dobiti modernu parternu fontanu na mestu nekadašnje Zelene fontane, koja zbog velikog oticanja vode skoro deceniju nije bila u funkciji.  Radovi su počeli početkom februara, a prema planu koštaće 147.614.546 dinara sa PDV-om.  U zgradi Narodnog pozorišta odvija se VIII-1 faza koja obuhvata ugradnju scenske tehnike – mehanike, kao i zanatsko-građevinski radove a njena vrednost je 597 miliona dinara.

Projekat kompletne rekonstrukcije Opšte bolnice, koji podrazumeva obnovu čak 17 objekata i kompletan krug ove zdravstvene ustanove je spreman. Projekat podrazumeva 35.000 kvadrata bolničkog i šest hektara dvorišnog prostora, sa saobraćajnicama, vodovodnom i kanalizacionom mrežom, tertermoenergetskim postrojenjem a u njegovu realizaciju biće uloženo oko 30 miliona evra koje će finansirati Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije.

Ono što će, pak, morati da sačeka je obnova fasada na zgradama u centru grada.  Da bi ceo centar grada dobio novi izgled, ove godine planirano je i uređenje fasada objekata koj okružuju zgradu Narodnog pozorišta – zgrada u Branislava Nušića 2 (zgrada Ravela), Korzo 4 i Trg Republike 2. Za tu namenu trebalo je izdvojiti 250 miliona dinara, od čeka bi 200 miliona došlo iz Uprave za kapitalna ulaganja Vlade Vojvodine a 50 iz gradskog budžeta. Rebalansom pokrajinskog budžeta, koji je umanjen za 4.2 milijarde dinara, odnosno 5.4 procenata, odlučeno je da se ove godine odustane od finansiranja ove investicije.

Više pročitajte na: www.subotica.com

Grad: