You are here

Uskoro završetak prve faze rekonstrukcije centralne kuhinje PU "Naša radost"

Rekonstrukcija centralne kuhinje, koja je započeta u maju, završiće se sledeće godine kada će PU "Naša radost" dobiti savremeni objekat za pripremu i distribuciju hrane, u skladu sa evropskim standardima. Prva faza rekonstrukcije odnosila se na rušenje dela objekta i grube građevinske radove, što se polako privodi kraju. - Tokom prve faze bilo je nekih nepredviđenih okolnosti, poput noseće ploče za koju je ustanovljeno da je u potpunosti istrulela, te smo u dogovoru sa projektantom morali da pronađemo adekvatno rešenje za ovaj problem. Ovo su uobičajene situacije prilikom izvođenja ovako obimnih radova, jer nikada ne možete biti sigurni na šta ćete naići prilikom rušenja. Bez obzira na to, predviđeno je da radovi traju godinu dana i mislim da neće biti potrebe da izlazimo van tog okriva - kaže  Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".
Konkretni građevinski radovi, kojima će centralna kuhinja poprimiti projektom predviđen izgled, izvodiće se u drugoj fazi koja bi trebalo da otpočne nakon što Skupština grada usvoji rebalans budžeta, dok se opremanje i izvođenje finih, završnih radova očekuje u trećoj fazi, koja će otpočeti naredne godine. Nakon rekonstrukcije, centralna kuhinja biće podignuta za jedan sprat, na kojem će biti smešten deo proizvodnje hrane, svlačionice i kancelarije zaposlenih u Upravi za hranu, dok će se u suterenu objekta nalaziti hladnjače i magacin.
Danas, u punom kapacitetu, centralna kuhinja "Naše radosti" priprema između 10.000 i 12.000 obroka dnevno, zbog čega je njena rekonstrukcija, kako navode iz Uprave, bila najvažniji zadatak.

Grad: