You are here

Tokom raspusta što više vremena provoditi napolju

Tokom raspusta što više vremena provoditi napolju

Zimski raspust u školama u Vojvodini počeo je pre 3 dana, a stručnjaci preporučuju da deca što više vremena provode napolju u igri sa drugom decom. Ipak, neki đaci ni za vreme raspusta ne bi trebalo da zanemare školske obaveze.

Za vreme školskog raspusta deci se preporučuje da što više vremena provode u igri sa drugom decom i to na otvorenom. Kako stručnjaci ističu, veliki je broj đaka koji vreme provode ispred računara i televizora što može imati štetne posledice po njihov psiho-motorni razvoj. Iz tog razloga jako je važno da roditelji povedu računa o tome na koji način njihova deca provode vreme tokom raspusta.

Dok psiholozi većini dece savetuju da školski raspust iskoriste da se odmore od školskih obaveza, ima i one dece koja bi i za vreme raspusta trebala da pohađaju nastavu. Naime, tokom raspusta škole organizuju nastavu za đake koji su ostvarili negativan uspeh na kraju prvog polugodišta u vidu dopunskih časova, dok se za decu koja se pripremaju za takmičenja koja im predstoje u drugom polugodištu organizuje dodatna nastava.

Zimski raspust počeo je u ponedeljak, 23. decembra i trajaće do 15. januara naredne godine kada počinje drugo polugodište za đake u Vojvodini. Do kraja školske godine đaci osnovnih škola imaće još jedan, prolećni raspust od 10-20. aprila nakon čega će na pauzu ići tek po završetku školske godine kada počinje letnji raspust.

Izvor: www.yueco.rs

Grad: