You are here

Subotičke gimnastičarke veoma uspešne

Subotičke gimnastičarke veoma uspešne

Gimnastičarke Sokolskog društva Spartak iz Subotice su na prvenstvu Srbije koje je održano u Novom Sadu 9. i 10. juna za sve kategorije ostvarile veliki uspeh.

U konkurenciji pionirki Dunja Babičković je u generalnom plasmanu zauzela drugo mesto i osvojila srebrnu medalju. Dunja je osvojila i tri bronzane medalje i to na razboju, gredi i parteru.

Subotičanke su najveći uspeh imale u kadetskoj kategoriji gde su ekipno postale nove prvakinje Srbije. U pojedinačnoj konkurenciji Nina Šabić je bila najbolja, dok je vicešampionka Erceg Lejla. U finalu po spravama Nina Šabić je osvojila zlatnu medalju na razboju i parteru i bronzanu na preskoku. Erceg Lejla bila je druga na preskoku, a treća na razboju i parteru, dok je Rakić Staša osvojila srebrnu medalju na gredi.

U konkurenciji juniorki dominirala je subotičanka Noemi Vakula, koja je osvojila prvo mesto u generalnom plasmanu, a koliko je bila ubedljiva pokazuje i osvajanje četiri zlatne medalje po spravama. Noemi je bila najbolja u sva četiri finala: na preskoku, gredi, razboju i parteru.

Ovim takmičenjem gimnastičarke Sokolskog društva Spartak veoma uspešno su završile prvu polovinu takmičarske sezone.

Grad: