You are here

Subotičani oduševljeni predstavom iz Gračanice

Subotičani oduševljeni predstavom iz Gračanice

Na ovogodišnjem, 26. Međunarodnom festivalu pozorišta za decu prikazana je i predstava „Guliver u zemlji lutaka“ u izvođenju Doma kulture iz Gračanice. Predstavu je režirao Subotičanin   Boško Boškov, a projekat „Arno Gujon i radost u svakoj školi na KiM“, u okviru kog se nalazi i ova predstava, podržala je Francuska humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“. Projekat „Arno Gujon i radost u svakoj školi na KiM“ ima nekoliko faza, a cilj mu je da radost pozorišta predstavi i približi deci iz srpskih enklava. Inače saradnja Subotice i Gračanice traje već dugi niz godina, a ova lutkarska predstava jedna je od mnogih koja svedoči o prijateljstvu severa i juga.
- I ova predstava, kao i mnoge druge, u osnovi ima borbu između dobra i zla. Nastala je po motivima istoimenog teksta čeških autora Jozefa Pera i Lea Spačila – istakao je reditelj Boško Boškov.
Gosti iz Gračanice zahvalili su se rukovodstvu našeg grada na gostoprimstvu i na mogućnosti da deca iz Gračanice upoznaju Suboticu. - Hvala što su omogućili da našu decu bar na trenutak sklonim od crnih oblaka koji ih okružuju. O onome što čini Arno Gujon ne treba dodatno pričati, sve što je učinio za naš narod, pa i ova predstava, govori da u njemu kuca jedno veliko i plemenito srce – poručuje glumac Srećko Todorović.
 

Grad: