You are here

Sedmoro gimnazijalaca na poslednjem nivou takmičenja "Čitanjem do zvezda"

Sedmoro gimnazijalaca na poslednjem nivou takmičenja "Čitanjem do zvezda"

Među 311 učenika, koliko ih je učestvovalo na drugom, regionalnom nivou kviza znanja i kreativnosti „Čitanjem do zvezda” onlajn test je popunjavalo i devetoro učenika subotičke Gimnazije „Svetozar Marković” a čak sedmoro ih se plasiralo na treći, poslednji nivo, državno takmičenje - to su Luka Mrkaljević, Ana Sakač, Josipa Dulić, Josipa Kujundžić, Dražen Vidaković, Zdenko Ivanković i Daniel Kujundžić.

Na državnom nivou ali u kategoriji multimedijalnog rada plasirao se i Dario Vojnić Hajduk, učenik Politehničke škole iz Subotice.

Naredni, poslednji nivo takmičenja u čitanju i kreativnosti biće održana 13. maja 2020. godine a do tada će plasirani učenici trebati pročitati i poslednju, treću knjigu sa spiska- Vrli novi svet, autora Oldosa Hakslija. Time će biti zaokruženo ovogodišnje takmičenje „Čitanjem do zvezda” za srednjoškolce za školsku 2019/20. godinu koji je imao temu „SF literature za mlade”.

Organizatori ovog kviza za podsticanje čitanja su Hrvatska mreža školskih biblitekara, a u Subotici ga sprovodi Gradska biblioteka Subotica u saradnji sa NIU "Hrvatska riječ".

Izvor: www.subotica.com

Grad: