You are here

Pojačana kontrola brzine u saobraćaju

Pojačana kontrola brzine u saobraćaju

Pripadnici  Uprave saobraćajne policije počeli su  12. avgusta pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila koja će trajati do 18. avgusta. U saopštenju  MUP-a se navodi da je ovo međunarodna akcija koja će se sprovesti u 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video – nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila, ističe se u saopštenju.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima, a prilikom zaustavljanja svakog vozila koje prekorači dozvoljenu brzinu kretanja policijski službenici će kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, kao i konzumiranje alkohola putem alkotesta.

U prvih sedam meseci ove godine kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima javljala se upravo neprilagođena brzina, saopštava MUP.

Grad: