You are here

Pauza u radu bazena iskorišćena za zamenu vode i temeljno čišćenje

Pauza u radu bazena iskorišćena za zamenu vode i temeljno čišćenje

Dok traje vanredno stanje, odnosno mere koje se između ostalog tiču i korišćenja objekata za sport i rekreaciju, JKP "Stadion" je iskoristilo vreme da pristupi temeljnom čišćenju oba gradska bazena, što podrazumeva ispuštanje vode, čišćenje i dezinfekciju korita.

- Iako je tokom godine redovno kontrolisana voda na svima bazenima i činilo se sve da ostane bakteriološki ispravna, samim time i bezbedna za naše sugrađane, odlučili smo da ovu neplaniranu pauzu u radu iskoristimo da uradimo kompletno održavanje, pre svega samog korita bazena, da zamenimo svu vodu na svim našim bazenima - kaže Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu. - Preduzećemo sve neophodne mere i iskoristiti sve kapacitete na raspolaganju da ovu priliku iskoristimo na najefikasniji način i da kada se vratimo u redovan režim rada naši sugrađani imaju spremne i osvežene objekte.

Detaljno su očišćeni veliki bazeni na Prozivci i u Dudovoj šumi, kao i dečji bazen u okviru SRC "Prozivka". Bazen u Dudovoj šumi ostaće do daljeg pokriven balonom. Ova informacija sigurno će obradovati korisnike bazena, sportiste plivače i vaterpoliste i rekreativce.

Iz Gradske uprave ističu da osim samih bazena obaviće se i drugi radovi koji su bili planirani tokom godine, u skladu sa redovnim aktivnostima na održavanju sportskih objekata i drugih javnih površina za rekreaciju.

Izvor: www.subotica.com

Grad: