You are here

Omogućen kratak izlazak za šetnju kućnih ljubimaca

Omogućen kratak izlazak za šetnju kućnih ljubimaca

Nakon što je produženo trajanje policijskog časa i od nedelje (22. marta) traje od 17 časova do 5 ujutro, omogućeno je da se kratko prošetaju kućni ljubimci.

Izuzetak u toku trajanja  policijskog časa napravljen je nedeljom za građane koji su stariji od 65 godina i tada mogu napuštati svoje domove od 3 do 8 časova, u cilju kupovine namirnica.

Napuštanje domova za vreme trajanja policijskog časa, moguće je isključivo iz hitnih medicinskih razloga, uz radnu dozvolu ili posebno odbrenje nadležnih organa.

Zatvoreni su svi ugostiteljski objekti, a do daljnjeg nema ni javnog saobraćaja. Odluka o obustavljanju javnog prevoza ne odnosi se na taksi prevoz, putnička vozila i prevoz za zapsolene. Osim toga, na snazi je i zabrana boravka u svim parkovima i na javnim površinama namnejenim za rekreaciju i sport.

Prodavnice hrane, samoposluge i apoteke su izuzete od mere zabrane i njihov rad će biti organizovan u skladu sa merama prevencije širenja virusa, što svakako podrazumeva držanje odstojanja između kupaca. Dozvoljena je i dostava hrane.

Grad: