You are here

Održan je drugi humanitarni bazar za malog Olivera

Humanitarni bazar za malog Olivera

Na humanitarnom bazaru, održanom juče popodne u centru grada, prikupljeno je još 310.000 dinara namenjenih za lečenje malog Olivera Pal Gajodija, koji boluje od teške bolesti.

Organizatorke bazara, naše vredne i plemenite sugrađanke, zadovoljne su i odazivom građana i prikupljenom svotom, ali i uopšte atmosferom koja je vladala toga dana.

-Naravno, uvek može bolje i zato ćemo nastaviti sa organizovanjem ovakvih skupova kako bi što pre došli do cilja, a to je da skupimo novac da naš Oliver dobije terapiju – kaže za naš sajt Radmila Vidaković,  jedna od organizatorki.

Ovo je bio drugi vašar namenjen Oliverovom lečenju, a na ova dva susreta prikupljeno je preko 600.000 dinara.

Po simboličnim cenama, koje su na nivou dobrovoljnog priloga, Subotičani su mogli da se osveže limunadom, zaslade domaćim kolačima i pitama, voćem, kupe igračku ili suvenir. Za dobro raspoloženje podbrinuli su se animatori dečje igraonice „Fabrika zabave“ i tamburaški ansambl „Ruža“.

-Vrlo je dobar osećaj kada znaš da možeš da pomogneš, da to učiniš čistog srca, a sav ovaj narod koji nam prilazi i koji donira novac pokazatelj je da je dobročinstvo u svima nama, samo ga trebamo prepoznati i na njega odreagovati. Hvala svima koji su bili sa nama, svakome ko je dao bilo kakav doprinos, a poseban pozdrav i za naše tamburaše koji su nam ulepšali nedelju popodne - kaže Tamara, jedna od domaćica koja je po drugi put učestvovala u ovoj akciji.

Podsetimo, Oliver Pal Gajodi od svojih prvih meseci vodi tešku borbu sa smrtonosnom bolešću, atrofijom kičmenih mišića.  Jedina nada za njegovo izlečenje je specijalan lek koji košta dva miliona evra.

Svi koji žele da pomognu mogu to da učine slanjem SMS poruke 848 na broj 3030 ili uplatom na račune roditelja.

Izvor:www.subotica.com

Grad: