You are here

Na Trgu slobode porodični sportski dan 21. aprila

Na Trgu slobode porodični sportski dan 21. aprila

Porodičan sportski dan pod nazivom "Active Kids trka 2018", koji će se održati 21. aprila na Trgu slobode organizuje sportsko udruženje "Active Kids". Učešće je za sve zainteresovane besplatno, a u okviru manifestacije su predviđeni sportski izazovi za roditelje i decu.

Roditelji će zajedno sa decom u okviru manifestacije raditi odrređene fizičke vežbe i prelaziti poligone, na ukupno 10 različitih stanica. Svako dete, u svojoj uzrasnoj kategoriji, koje uradi vežbe i savlada svoju deonicu, na poklon će dobiti medalju, kao i poklone od sponzora.

Čaba Nađ, predsednik Sportskog udruženja "Active Kids" kaže da će roditelji i deca prelazeći poligone sakupljati pečate, koji će im omogućiti da nakon toga učestvuju u trci. On ističe da je smisao manifestacije da se što više dece bavi sportom, kao i promocija porodičnog druženja uz sport, jer ukoliko su roditelji fizički aktivni, to može pozitivno da utiče na decu i ohrabri ih da se bave sportom. Nađ dodaje da se ove godine očekuje prisustvo oko 300 dece.

Početak manifestacije zakazan je za 9 časova na Trgu slobode i trajaće sve do 12 časova. Učešće je besplatno za sve zainteresovane, uz prethodnu prijavu dece popunjavanjem jednostavnog obrasca.

Porodičan sportski dan realizuje se u okviru projekta "Sportski dan i druženje za sve nas", čiji glavni pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za upravu nacionalne manjine - nacionalne zajednice.

Grad: