You are here

MZ „Peščara“ bila domaćin IV „Čvarkijade“

MZ „Peščara“ bila domaćin IV „Čvarkijade“

Pored ekipa iz Subotice i ove godine učestvovali su gosti iz drugih gradova Srbije, ali i jedna iz Segedina. Po prijatnom vremenu 67 ekipa svih generacija takmičilo se za što bolji plasman, ali na prvom mestu bilo je druženje i dobra zabava. Najbolje domaće "bombone od gude" napravila je ekipa "Zet, šuraci i ona", dok je u konkurenciji svilenih duvan čvaraka bila najbolja ekipa "Peti puk" iz Valjeva.

MZ "Peščara" bila je danas domaćin tradicionalne "Čvarkijade", četvrte po redu, na kojoj je pored ekipa iz Subotice učestvovalo nekoliko ekipa iz Temerina, Valjeva i Sremske Mitrovice, kao i jedna iz Segedina.

Od prvog dana gosti-učesnici "Čvarkijade" je nekoliko ekipa iz Valjeva, koje na manifestaciji učestvuje u pripremi duvan-čvaraka, delikatesa po recepturi iz Zapadne Srbije.

Po prvi put učešće na manifestaciji u MZ "Peščara" je uzela ekipa iz Sremske Mitrovice, a njen "kapiten" bio je Đore Jovanovski.

Po rečima Tomislava Jankovića, predsednika Skupštine opštine Sremska Mitrovica, dve ekipe iz ovog grada u Sremu su ustvari uzvratna poseta, nakon što su Subotičanima krajem januara bili domaćini na njihovoj "čvarkijadi".

Pored takmičarskih ekipa koje su pripremale čvarke, izloženi su bili i drugi suhomesnati proizvodi, sušene kobasice, slanina, pršuta, hrana starih recepata, ali i hrana s'nogu, sa roštilja.

Nakon višečasovnog pripremanja čvaraka takmičari su svoje uzorke izneli pred komisiju, a koja je presudila da su najbolji domaći čvarci, u velikoj konkurenciji, stigli iz kazana ekipe "Zet, šuraci i ona", dok su Valjevčani sa ekipom "Peti puk" mnog izvesnije pobedili u konkurenciji duvan čvaraka.

Više pročitajte na: www.subotica.com

Grad: