You are here

Mesna zajednica “Ker“ – juče, danas, sutra

Mesna zajednica “Ker“ – juče, danas, sutra
Mesna zajednica “Ker“ – juče, danas, sutra
Mesna zajednica “Ker“ – juče, danas, sutra
Mesna zajednica “Ker“ – juče, danas, sutra
Mesna zajednica “Ker“ – juče, danas, sutra
Mesna zajednica “Ker“ – juče, danas, sutra

Mesnu zajednicu „Ker“ smo posetili prošle sedmice i tom prilikom razgovarali smo sa predsednikom Agatić Aleksandrom. Rekao nam je da je novi Saziv stupio na dužnost u julu mesecu i da broji 15 članova.

Aleksandar nam je opisao Mesnu zajednicu „Ker“, te Vam njegove reči prenosimo u celosti:

„U proteklom periodu nismo imali mnogo projekata, ali mogu reći da smo postavili rasvetu u Savskoj i Kerskoj ulici i da smo posuli tucanikom pačirski put do  naseljenog dela, kao i ulicu dr Franje Sudarevića. Mesna zajednica je sopstvenim sredstvima uradila projekte za kanalizacionu infrastrukturu u Drinskoj ulici, Dragutina Domjanića i Jaše Ignjatovića. Ukoliko projekti ne budu realizovani ove godine, prebacuju se za sledeću i spadaju pod prioritete. Ove godine smo uspeli uraditi kanalizacionu i vodovodnu infrastrukturu za ulicu dr Franje Sudarevića, kao i asfaltiranje navedene ulice. Izgradnjom vodovodne mreže u dr Franje Sudarevića cela  Mesna zajednica Ker ima vodovodnu infranstrukturu. Potrebno je uraditi projekat za kanalizacionu infrastrukturu u manjem delu ulice Nade Dimić i regulaciju u Otmara Majera, kao i nasipanje tucanikom u istoj ulici. Ove godine smo Leskovačku ulicu presvukli asfaltom i urađeni su upojni kanali u ulici Ivana Antunovića, a imamo u planu da se urade upojni kanali u Skerlićevoj ulici. Ukolikose steknu uslovi vršićemo presvlačenje asfaltom sledećih ulica: Zadarska, Drvarska i Moslovačka. Mi na našu sreću nemamo mnogo problema, jer je Mesna zajednica „Ker“ sređena. Najviše rešavamo probleme po nalogu građana. Ono što mogu navesti da predstavlja problem su divlje deponije, neuredne javne površine ispred nekih kuća, ali to se u hodu rešava. Gorući problem nam je ciglana, jer nam predstavlja problem za ulicu Otmara Majera, koja bi trebalo da se spoji sa Mačvanskom u Gatu i proglašeno je da je u cilju rešavanja od javnog interesa. U našoj MZ imamo udruženje penzionera i oni organizuju druženja i nabavku drva, zimnice... Ono što mi kao Mesna zajednica organizujemo je čišćenje divljih deponija, a u planu je i organizacija skupljanja lišća. Učenici osnovne škole „Ivan Milutinović“ dolaze u prostorije naše Mesne zajednice, gde im se održavaju časovi građanskog vaspitanja. U domenu zdravstvene zaštite imamo jednom do dva puta godišnje Bazar zdravlja, a u okviru Mesne zajednice imamo i ambulantu. U saradnji sa Crvenim krstom delimo pakete za socijalno ugrožene, a pre mesec dana smo mi kao Mesna zajednica organizovali podelu paketa socijalno ugroženim porodicama. Pre nekog vremena smo uspeli srediti igralište u Ive Andrića zahvaljujući donaciji Euro Petrola, a imamo i sređena igrališta u Leskovačkoj ulici. Veliki problem je nesavestan odnos pojedinaca, jer uništavaju sprave na igralištima, te ih je zbog toga potrebno često obnavljati.

Predsednik Aleksandar je dodao da svakog četvrtka prima građane od 15 do 17 časova i ovim putem pozvao sve one koji imaju neki problem da mu se obrate, a on i članovi Mesne zajednice će se potruditi da u što kraćem roku reše probleme.

Redakcija SU Nedeljnik-a se zahvaljuje predsedniku Agatić  Aleksandru na prikazu Mesne zajednice „Ker“.

Dušanka Jurić

Grad: