You are here

Mesna zajednica „Gat“ – juče, danas, sutra

predsednik u mesnoj zajednici gat,goran kovač, mesna zajednica gat subotica
sređeno igralište u velebitskoj ulici subotica-mesna zajednica gat
banatska ulica subotica-poplave u mesnoj zajednici gat
ambulanta u mesnoj zajednici gat
mesna zajednica gat, mesne zajednice u subotici

Prošle sedmice smo bili u poseti Mesnoj zajednici „Gat“ i tom prilikom smo razgovarali sa predsednikom Kovač Goranom. Novi Savet MZ „Gat“ je stupio na dužnost krajem avgusta ove godine i čini ga 15 članova.

Prema predsednikovim rečima, u toku prošle godine betonirani su trotoari prema Buvljaku, deo Velebitske ulice, kao i prolaz kod Palmotićeve ulice. Osim toga, postavljen je novi sloj asfalta u tri ulice: Biskupa Lajče Budanovića, Đure Daničića i deo Somborskog puta. Zakrpljene su i rupe u pojedinim ulicama, a započeto je i rešavanje raznih komunalnih problema. Zahvaljujući Tržnici sređeno je dečje igralište i košarkaški teren.

Najvažniji projekat za ovu godinu je rešavanje problema poplava, koje su u Mesnoj zajednici „Gat“ sve češće. Saradnja sa gradskom Upravom je odlična. Planom budžeta je predviđeno da problem kanalizacione mreže bude rešen 2020. godine, kada će se izdvojiti sredstva iz grada za ovaj problem. Priprema projektno tehničke dokumentacije je u toku. Problem počinje u Banatskoj ulici, koja u Subotici spada u tri najniže tačke nadmorske visine. Čim se kanalizacija napuni, voda jako brzo krene da izvire na slivnike i tada dolazi do plavljenja celog toka kolektora. Kada se nivo vode podigne u Banatskoj ulici, počne poplava i u drugim ulicama Mesne zajednice. Osim navedenog osnovnog problema, za ovu godinu u planu je još i proširenje Marka Oreškovića i Palmotićeve ulice koje se planira završiti do kraja 2019. Takođe, radiće se i na proširenju puta od Gundulićeve do kraja Palmotićeve ulice. U narednoj godini se planira proširenje od Beogradskog puta do Gundulićeve ulice. Pored toga, radiće se i na sanaciji Kolubarske ulice.

Infrastruktura u MZ „Gat“ je izuzetno dobra. Sve ulice su asfaltirane i javne površine se redovno održavaju, a samim tim ova Mesna zajednica se ne susreće sa nekim većim problemima. Najveći problem su svakako poplave o kojima je bilo reči, ali na tom problemu se intenzivno radi od početka ove godine i to će se naredne godine rešiti zahvaljujući gradonačelniku grada Subotice. Naravno, kako predsednik ističe, u daljem periodu članovi Saveta će se truditi da što češće primaju građane, kako bi i dalje uspešno rešavali probleme sa kojima se susreću.

U domenu zdravstvene zaštite u Mesnoj zajednici „Gat“ svake godine se održava Bazar zdravlja i tada dolaze lekari iz raznih grana medicine, pa građani mogu da provere svoje celokupno zdravstveno stanje. Ambulanta se nalazi u istom dvorištu sa Mesnom zajednicom.

U saradnji sa Crvenim krstom svake godine se povodom Nove godine dele paketići za decu iz socijalno ugroženih porodica.

Redakcija SU Nedeljnik-a srdačno se zahvaljuje predsedniku Goranu na prikazu Mesne zajednice „Gat“.

Grad: