You are here

Mesna zajednica „Dudova šuma“ – juče, danas, sutra

mz dudova šuma, predsednik mz dudova šuma
hemijska cistiona zora, bivša zora, mz dudova šuma
ulice u mesnoj zajednici dudova šuma, ulice u mz dudova šuma nasute tucanikom, čačanska ulica subotica, mz dudova šuma
ulica iza dudove šume, kozaračka ulica subotica, mz dudova šuma
miloša obilića subotica, novi asfalt u ulicama u mz dudova šuma
decje igraliste u braće jugovića, ograda kod dečjeg igrališta u braće jugovića, mz dudova šuma
hala sportova subotica, parking ispred hale sportova u subotici, mz dudova šuma
mesna zajednica dudova šuma
dudova šuma, mesna zajednica dudova šuma, staza u dudovoj šumi
mesna zajednica dudova šuma, ulice posute tucanikom subotica

Ove sedmice smo razgovarali sa predsednikom MZ „Dudova šuma“. Novi saziv je konstituisan dve nedelje nakon izbora. Savet Mesne zajednice „Dudova šuma“ čini 15 članova, na čelu sa predsednikom Rudović Draganom i sekretarom Lukač Daliborom.

Projekti koji su urađeni prošle godine prema Draganovim rečima su sledeći:

Proširenje i presvlačenje puta novim slojem asfalta u ulici Miloša Obilića do Arsenije Čarnojevića, Aleja maršala Tita do Tolstojeve i Petra Lekovića i Braće Majer;

Novi trotoar u ulici Sekereš Lasla;

Ograđeno dečje igralište oivičeno ulicama Aleja maršala Tita i Braće Jugović;

Urađena je nova pešačka staza u ulici Arsenija Čarnojevića do Aleje maršala Tita;

Postavljene nove svetiljke u ulicama Zrinjskog i Frankopana, Šumskoj i Aleja maršala Tita;

Nasute tucanikom slepe ulice 27. Marta i Grabovačka;

Presvučen asfalt u ulici 27. Marta.

Predsednik Rudović kaže da je i ove godine nastavljeno sa sređivanjem ulica, trotoara, postavljanjem novog osvetljenja... Tako su tokom ove godine urađeni trotoari u Praškoj, Kozaračkoj, Grabovačkoj i Ferenca Sepa. Takođe, postavljena su nova osvetljenja sa led sijalicama od parka Dudove šume do bazena, kao i u ulicama Miloša Obilića i Plitvičkoj. Dragan ističe da je nedavno rešen veliki problem koji su imali, srušena je stara zgrada hemijske čistione „Zora“ u ulici Cara Lazara, gde su se okupljali narkomani i koja je postala javna deponija. Na tom mestu će se graditi dva nova stambena objekta. Urađeno je posipanje tucanikom čačanske ulice.

Do kraja ove godine u planu je da se presvuče novim slojem asfalta i proširi put u ulicama Ferenca Sepa i Braće Majera do Karađorđevog puta. Osim toga, posuće se tucanikom parking ispred hale sportova (od hale ka studentskom domu), a deo koji je asfaltiran presvući će se novim asfaltom. Zameniće se na svim stazama u Dudovoj šumi osvetljenje, odnosno postaviće se nove led sijalice.

Problemi sa kojima se susreće MZ „Dudova šuma“ su sledeći:

U Požarevačkoj ulici je problem infrastrukture, odnosno nije rešen kanalizacioni sistem i tek kad se to reši ta ulica može da se asfaltira, što je u planu za sledeću godinu;

U ulici Zrinjskog i Frankopana ne može da se proširi put i naprave nove staze i trotoar dok se ne završe građevinski radovi na zgradama;

Potrebno je rešiti trotoar sa desne strane Braće Majer do Karađorđevog puta;

Na svim dečjim igralištima trebalo bi promeniti sprave.

U domenu zdravstvene zaštite Rudović kaže da se dva puta godišnje održava Bazar zdravlja i da pri tome imaju veliku pomoć od bolnice. Ove godine MZ „Dudova šuma“ ima tri Bazara zdravlja. U okviru toga rade se: snimanje srca, preventivni pregledi dojke, ultrazvuk... Od sledeće godine je u planu da građani ove MZ mogu mesečno da prekontrolišu svoje zdravlje u vidu merenja krvnog pritiska, šećera, vađenja krvi itd.

MZ „Dudova šuma“ ima dobru saradnju sa Crvenim krstom, pa se po nalogu Crvenog krsta dele paketi socijalno ugroženima. Tu su naravno i razne humanitarne akcije i humanitarni ručkovi.

Predsednik ističe i da postoje kursevi engleskog i nemačkog jezika sa dobijanjem A1 i B2 sertifikata uz minimalnu nadoknadu.

Redakcija SU Nedeljnik-a se zahvaljuje predsedniku MZ „Dudova šuma“ na saradnji.

Grad: