You are here

Granični prelaz „Horgoš“ dnevno pređe do 300 ljudi

Granični prelaz „Horgoš“ dnevno pređe do 300 ljudi

Granični prelaz „Horgoš“ dnevno pređe između 200 i 300 ljudi, koji dolaze uglavnom iz inostranstva gde su angažovani na privremenom radu. Njih odmah sačeka granična sanitarna inspekcija i dežurni lekar koji svakom pojedinačno ispisuje rešenja o zdravstvenom nadzoru kako bi se uputili 14 dana u kućnu izolaciju.

Oni koji dođu u Srbiju u obavezi su i da se jave u lokalni Dom zdravlja, odnosno lokalni Zavod za javno zdravlje i tu se upućuju kod epidemiologa, na testiranje. Ukoliko neko ko dolazi iz inostranstva poseduje pi-si-ar test negativan na korona virus, ne stariji od 72 sata, izbeći će navedenu proceduru.

Što se tiče Mađarske i Srbije, naši građani koji su u daljini od 50 kilometara s jedne i s druge strane granice, mogu nesmetano svakog dana da prelaze granicu na osnovu sporazuma između vlada dveju zemalja.

Ipak, u Mađarsku se veoma teško ulazi i za sada se ne može ići turistički, pa ukoliko planirate put dobro se raspitajte šta Vam je potrebno od papira u ambasadi Mađarske u Beogradu ili konzulatu u Subotici.

Grad: