You are here

Godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra

Godina velikih uspeha Subotičkog tamburaškog orkestra

Još se nisu slegli utisci sa festivala "Samoborski tamburatoriji", koji je održan 23. novembra u Samoboru, a na kojem je Subotički tamburaški orkestar održao nastup o kojem su svi govorili u superlativima, usledio je novi koncert u sklopu 4. Kongresa svetske tamburaške asocijacije u sinagogi u Novom Sadu, kada je orkestar sa svojim programom digao publiku na noge.

Orkestar je nastupio sa programom u tri bloka. U prvom se predstavio sa savremenom kompozicijom Tihomira Ranogajca "Panonski valcer", kompozicijom Glena Milera "Moonlight serenade" i kompozicijom Pedra Ituralde "Pekenja čarda", u kojoj je solista bila Ivana Mačković. Ovim blokom dirigovala je Sonja Berta.

U drugom bloku izveli su poznate kompozicije Makse Popova "Vojvođanska igra br. 1", te novu kompoziciju novosadskog kompozitora Zorana Drakule "Adagio disaperence" i još jednu tradicionalnu numeru "Sirba lui pompieru". Treći blok je bio za dušu publike. Nastupila je Milica Dosković sa pesmama "Za tobom moje srce žudi" i "Vreme je za nas", a u završnici koncerta Orkestar je pratio Dušana Svilara sa pesmama "Vratiće se rode" i "Dunavski testament". Poklon publici bilo je, kao i na gotovo svim koncertima, "Malo bunjevačko kolo". Ovim blokovima je dirigovala Marijana Marki, koja je suvereno vodila orkestar.

Više pročitajte na: www.subotica.com

Grad: