You are here

Počela isplata akcija NIS, ukoliko niste prodali deonice na računu imate 5.720 dinara

Počela isplata akcija NIS, ukoliko niste prodali deonice na računu imate 5.720 dinara

Oni koji nisu prodali akcije NIS na svojim računima danas treba da očekuju novu uplatu od dividende koju je ova naftna kompanija akcionarima isplatila juče.

Pravo na dividendu imaju akcionari koji su posedovali akcije NIS 17. juna 2019. godine, a reč je o 34 dinara za svaku akciju, odnosno 170 dinara za pet akcija, koliko je svaki građanin koji je imao pravo na besplatne deonice, 2010. godine i dobio akcija od ove naftne kompanije.

Akcionarima je predviđena isplata ukupno 6,5 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti društva za 2018. godinu. Svi koji nisu prodavali besplatne akcije naftne kompanije NIS ili koji su ih u međuvremenu kupovali na beogradskoj berzi i posedovali na dan 17. jun ove godine, danas mogu da očekuju uplatu od 34 dinara za svaku akciju.

Ukoliko niste podizali novac od dividendi, ni prodavali besplatne akcije, Vaše akcije i isplaćena dividenda danas vrede 10.280 dinara, a ako niste podizali dividendu na računu imate 5.550 dinara, plus 170 dinara koliko će Vam danas isplatiti NIS. Novac možete podići u Pošti ili u svojoj banci u slučaju da nemate otvoren račun za besplatne akcije u Pošti, a potrebna Vam je samo lična karta.

Jedna akcija NIS na berzi vredi 670 dinara a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 3.350 dinara. Akcija Aerodroma vredi 830 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.400 dinara od čega je 1.300 dinara dividenda koju je nedavno isplatio Aerodrom "Nikola Tesla".

Grad: