Dešavanja

Uskoro javni radovi za osobe sa invaliditetom

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Ovogodišnji javni radovi putem Nacionalne službe za zapošljavanje bili su isključivo namenjeni osobama sa invaliditetom. Nakon konkursa raspisanog u avgustu, početkom oktobra donete su odluke po kojima će 37 osoba sa invaliditetom dobiti šestomesečno zaposlenje. Oni će, uglavnom biti zaposleni na projektima kojima su konkurisala udruženja i organizacije čiji su invalidi jedan od osnovnih fokusa. Ukupna vrednost projekta javnih radova je oko 8,6 miliona dinara.

Razmena studenata sa Rusijom i Mađarskom

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

 U okviru međunarodne saradnje Ekonomski fakultet u Subotici posetili su studenti sa Omskog Državnog univerziteta Dostojevski, kao i studenti Ekonomskog fakulteta iz Mađarske sa svojim profesorima. Održana su dva predavanja, odnosno radionice, na temu “Problemi ljudskih resursa u Srbiji” koje je vodila doc. dr Agneš Slavić na mađarskom, kao i prof.

Zlatni karatisti Enpija na Svetskom prevenstvu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Karatisti Enpija na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Poljskoj, ostvarili su odlične rezultate i osvojili ukupno 10 medalja, od kojih je čak 5 najsjajnijih. Reprezentacija Šotokan karate saveza Srbije nastupila je od 10-12. oktobra na Svetskom Šotokan šampionatu u okviru Svetske Šotokan karate do organizacije Ujedinjenih nacija, koje je održano u Poljskoj – Dabrowa Gornicza. U konkurenciji 48 država sa preko 2000 sportista iz celog sveta ostvaren je fantastičan rezultat.

Otvorena izložba: "Fotografija pre fotografije - dagerotipije iz zbirke Fotomuzeja"

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Izložba: Fotografija pre fotografije – dagerotipije iz zbirke Fotomuzeja, prikazana prošle godine u Muzeju istorije Jugoslavije u Beogradu otvorena je u Gradskom muzeju. Autorka izložbe Milena Gnjatović je rekla da je dagerotipija  fotografska slika nastala u procesu koji je lansirao Luj Žak-Mande Dager 1839. godine u Francuskoj. To je slika na metalnoj ploči sa srebrnom površinom nalik ogledalu, koju odlikuju fini detalji.

Održano Opštinsko takmičenje u plivanju

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

 Na bazenu na Prozivci održano je opštinsko takmičenje za učenike osnovnih i srednjih škola u plivanju. Svi takmičari koji su učesvovali su i pobednici. Nažalost nisu mogli svi da učestvuju po propozijama. Za bilo kakvo sportsko takmičenje neophodno je imati i lekarsko uverenje. Savez za školski sport i Plivački klub "Spartak" zadovoljni su rezultatima kako kod učenika nižih razreda tako i kod starijih učenika koji su opravdali očekivanja.

Klub putnika u Egiptu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Klub putnika Fondacije "Danilo Kiš" okuplja svetske putnike i putnice, turiste i avanturiste i one koji to tek treba da postanu. Zanimljive priče sa putovanja, korisni saveti kako putovati lako, brzo i povoljno, inspiracija za neka nova putovanja, razmena iskustava, upoznavanje sa kolegama putnicima.

Predstava "Koštana" proglašena za najbolju na festivalu u Sarajevu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Glumci Drame na srpskom jeziku, su u okviru 54. međunarodnog teatarskog festivala (MESS), pred prepunom salom sarajevskog ratnog teatra izveli predstavu "Koštana" Borisava Stankovića, po režiji Andraša Urbana.

Delegacija Evropa Nostre posetila Sinagogu u Subotici

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Eksperti vodećih evropskih organizacija u oblasti zaštite kulturnog nasleđa i finansija, Evropa Nostra i Evropska investiciona banka, posetili su sinagogu u Subotici koja je proglašena za jedan od 7 najugroženijih spomenika u Evropi u 2014. godini. Od 14. do 16. oktobra stručnjaci evropskih organizacija učestvovali su na nekoliko radnih sastanaka sa vodećim konzervatorima na lokalnom i državnom nivou o rehabilitaciji sinagoge u Subotici.

Prihvatilište za mlade u Kolevci

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

U prihvatilištu za mlade do 18 godina, koje se nalazi u Kolevci, moći će da budu smešteni oni koje policija i socijalni radnici dovode kada su nađeni u skitnji ili su zlostavljani u porodici, pa i azilanti stari do 18 godina. To je deo protokola o saradnji koji je potpisan sa UNHCR Visokim komesarijatom Ujedinjenih nacija za izbeglice. Prema tom protokolu, ova ustanova će uskoro dobiti opremu za kuhinju i vešeraj vrednu 40 hiljada evra.

 

Toplana neće menjati cene do kraja grejanja sezone

U novu grejnu sezonu, koja počinje 20. oktobra, preduzeće ulazi sa rekonstruisanim toplovodnim sistemom, remontovanim gasnim i mazutnim postrojenjima, starim cenama, a priprema se i novi tarifni sistem. „Toplana“ pokriva više od 10.000 potrošača i 200 pravnih subjekata. Uspela je da zameni kompletno cevi sistema, te smo dobili smo osavremenjeni sistem, koji će doneti znatne uštede.

Grad dodeljuje 100 stipendija za studente

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

 Izvor: subotica.com

 

Jedna ponuda za nastavak radova na Narodnom pozorištu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

 Izvor: subotica.com

Počinje zatvaranje Plave fontane

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Sa prvim hladnim danima stvorili su se uslovi za postavljanje plastificirane zaštite na Plavoj fontani koja se preventivno postavlja svake godine pred početak hladnijeg perioda kako bi se zaštitila instalacija i keramika od uticaja zimskih prilika. Ova fontana se već duži niz godina štiti počevši od kraja oktobra, a sklanja se na proleće, obično početkom aprila, ali ovaj period može da varira u zavisnosti od vremenskih prilika, odnosno uslova. Plava fontana u Subotici postoji od 2001.

Poraženi fudbaleri Spartaka

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Fudbaleri Spartaka u devetom kolu Super lige poraženi su na gostovanju od ekipe Novog Pazara minimalnim rezultatom 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je Admir Kecap u 80 minutu utakmice na asistenciju Udovičića.Imali su subotičani svoje prilike preko Torbice ali se kapiten plavih golubova nije uspeo upisati u listu strelaca.U sledećem kolu na Gradskom stadionu izabranici Petra Kurćubića dočekuju ekipu Borca iz Čačka.

Trofej Beograda 2014

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

U nedelju, 19.10.2014. je u organizaciji Stonoteniskog saveza Beograd - Regiona Beograd, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu Beograda, održan stonoteniski turnir "Trofej Beograda 2014.". Na turniru su igrale kategorije mlađi kadeti i mlađe kadetkinje, kao i starija kategorija, kadeti i kadetkinje, a ostvareni plasman se boduje za rang listu STSS i to kao rezultat turnira "A-klase" (superior).

Poslovni Registar

Uloguj se

web dizajn i programiranje: StudioPresent