Dešavanja

Uskoro sređivanje "ležećeg policajca" kod Jadrana

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

"Ležeći policajac" koji je oštećen na pešačkom prelazu kod bioskopa "Jadran" biće u najkraćem vremenu saniran, uprkos nedostatku sredstava za održavanje. "Ležeći policajac" nalazi se između korzoa i zgrade "Jadran" i prostire se na dužini od oko 8 metara, a ujedno služi i kao pešački prelaz u povezivanju ove dve strane.

Radno vreme ambulanti od 18. do 22. avgusta

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Zbog godišnjih odmora, ambulante Doma zdravlja će od 18. do 22. avgusta raditi po izmenjenom rasporedu. Ambulante u Novom Žedniku i na Zorki će primati pacijente svakog dana od 7 do 10 časova, ambulanta u Tavankutu će raditi od 7 do 14 časova, u Starom Žedniku i u Radanovcu od 10.30 do 14 časova, ambulanta Peščara će u ponedeljak, sredu i petak raditi od 7 do 14 časova, ostalim danima od 7 do 20 časova.

Asfaltiranje dela Bračke ulice u planu za narednu godinu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Asfaltiranje dela Bračke u planu je tek za narednu godinu, iako su stanovnici ovog dela svoje ograde pomerili proletos. Sve do tada, površinu koju je Grad otkupio od njihovih placeva, moraće sami da održavaju sve do konačnog uređenja ulice. U Mesnoj zajednici kažu da je Makova sedmica jedna od najneuređenijih, ako ne i najneuređenija mesna zajednica, a asfaltiranje ove ulice donekle bi popravilo takav utisak.

Subotičani piju ispravnu vodu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Subotičani nemaju problema sa kvalitetom vode za piće u ovim letnjim mesecima. U Laboratoriji "Vodovoda i kanalizacije" potvrđuju da je voda mikrobiološki ispravna, iako je njena temperatura u cevovodima povećana za dva do tri stepena. U toku proleća urađena su plansko–preventivna ispiranja mreže, a rade se i dalje po zahtevima građana, dok se voda redovno hloriše, što je uslov da se spreči razmnožavanje bakterija.

Obeležen međunarodni Dan mladih

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

U parku Ferenca Rajhla održan je niz aktivnosti u povodu obeležavanja međunarodnog Dana mladih. Ova manifestacija održava se po šesti put u Subotici. Dan je protekao kroz održavanje nekoliko edukativnih radionica i tribina, kao i nizom sportsko-rekreativnih aktivnosti.

Bod fudbalerima Spartaka

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Fudbaleri Spartaka odigrali su bez pogodaka, sa ekipom OFK Beograda i posle dva kola imaju 4 boda. U narednom kolu fudbaleri Spartaka na svom stadionu dočekuju povratnika u Superligu - ekipu Mladosti iz Lučana. Posle pobede na domaćem terenu protiv Radničkog iz Kragujevca, Spartak je gostovao ekipi OFK Beograda i posle svega viđenog moglo bi se reći da mogu biti vrlo zadovoljni osvojenim bodom. Ekipu Spartaka na stadionu na Karaburmi bodrilo je tridesetak najvatrenijih marinaca.

Fudbalerke Spartaka počinju novu sezonu u Super ligi

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Posle neplanirano ranog završetka takmičenja u Evropi, trostruke šampionke Srbije okreću se nacionalnim takmičenjima - prvenstvu i Kupu. Zaostalu utakmicu 1. kola ŽFK "Spartak" odigraće 24. avgusta na svom stadionu protiv ŽFK "Sloga Radnički". Nažalost evropska avantura za Spartak se završila neočekivano brzo pošto su igračice na opšte iznenađenje mnogih poznavalaca ženskog fudbala neuspešno okončale kvalifikacije i ostale bez plasmana među 32 najbolje ekipe. Super liga Srbije za žene broji 8 klubova.

Karatisti Enpija nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Karate klub Enpi je nakon uspešno odrađenog karate kampa u Crnoj Gori nastavio sa pripremama u Dudovoj šumi u Subotici. Najvažniji događaj u drugom delu godine, za koji se intezivno klub priprema je Svetsko prvenstvo u okviru Šotokan karate do organizacije Ujedinjenih nacija koje se održava u Poljskoj, Dabrova Gornicza u periodu od 10-12.10.2014. godine.

Miloš Milisavljević u A košarkaškoj reprezentaciji

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Košarkaš subotičkog Spartaka Miloš Milisavljević dobio je pre nepune dve nedelje poziv selektora A reprezentacije Srbije i posle upoznavanja sa ekipom i prvih treninga dobio je priliku da zaigra poslednjih 56 sekundi na finalu pripremnog turnira koji je Srbija igrala protiv Turske u Beogradu. Mladi talentovani košarkaš je prošlog leta bio na probi u Partizanu NIS koju nije prošao, a u sezoni koja je za nama bio je jedan od lidera Spartaka koji je izborio plasman u Prvu ligu Srbije.

Rvači Spartaka počeli pripreme za novu sezonu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Rvači Spartaka se pripremaju za novu sezonu. Od ove sezone rvaće se u osam kategorija, a ligu će činiti deset ekipa. Cilj je i ove sezone da se domognu plej ofa odnosno da se nađu. Odlazaka iz kluba neće biti, a u planu je da se dovedu neka pojačanja na mestima gde je to potrebno. Jedan od ciljeva u novoj sezoni je da Spartak svoju "decu" ne pozajmljuje drugim klubovima nego ih zadrži pod svojim nadzorom i stručnim radom.

Skrobonja do finala u Podgorici

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Mlada teniserka SpartakaAnđela Skrobonja predstavljala je Srbiju na turniru "Tennis Europe" u Podgorici i 

Ekipa Mateksa pobednik 3. letnjeg turnira u malom fudbalu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Pobednik 3. letnjeg turnira koji se tokom avgusta odigrao na terenu u Prvomajskoj ulici je ekipa Mateksa koja je u finalu savladala Tigrove sa 2:1. Prošlogodišnji finalisti ekipe Vojput i Prologis ove godine su imale duel za treće mesto, a posle dosta uzbuđenja Vojput je bio uspešniji i osvojio nagradu od 15.000 dinara.

Međunarodni "Kup Subotice" u dizanju tegova

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Tradicionalni 29.

Povećava se broj digitalnih kanala

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Digitalizacija kanalna kablovske televizije je počela u februaru. Pretplatnici u Subotici mogu da gledaju ukupno 146 digitalnih i dodatnih sedamdeset analognih kanala. U različitim delovima grada se može gledati različiti broj analognih programa, ali konstantno se radi na mreži, jer je cilj da u svakom delu grada bude mogućnost prijema istog broja analognih mreža. Na mestima gde je obnovljena mreža, već je dostupan i kablovski internet. Osnovni paket sadrži 82 digitalna kanala, među kojima su i programi lokalnih televizijskih stanica koje nisu kodirane.

Počelo košenje ambrozije

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

U Subotici je u toku košenje parložne trave, korova i ambrozije na oko 350.000 kvadratnih metara neizgrađenog gradskog zemljišta, a novo košenje predviđeno je do kraja septembra. Košenje vrši Javno komunalno-preduzeće "Čistoća i zelenilo". Ambrozija, izuzetno alergeni korov, trenutno je u najboljem stadijumu za košenje, sada je u tom stadijumu kada se može intenzivno protiv nje boriti jer, nažalost, takva je biljka da kad se pokosi, u roku od tri nedelje ponovo niče, toliko da opet može da baci polen.

Poslovni Registar

Uloguj se

web dizajn i programiranje: StudioPresent