Dešavanja

Najbolji plivači i plivačice Spartaka u 2014.godini

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

U Svečanoj sali subotičke Nove opštine, 16.12.2014. godine održana je Redovna godišnja skupština Plivačkog Kluba Spartak. Najuspešnijim takmičarima Plivačkog kluba Spartak dodeljena su priznanja.

Plivački klub Spartak na Međunarodnom plivačkom mitingu u Mariboru

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Veliki Međunarodni plivački miting održan je u Mariboru (SLO) 13. i 14. decembra 2014. godine. Učestvovalo je preko 360 plivača, iz 54 kluba i 14 evropskih zemalja. Plivački klub Spartak nastupio je sa 4 takmičara: Barna Andrej i Kujundžić Iva za Plivački klub Spartak, dok su Đurić Jovana i Ratkov Nikola nastupili u sastavu selekcije Plivačkog saveza Vojvodine.

Počeli radovi na vraćanju spomenika Svetom trojstvu

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Počeli su radovi na vraćanju spomenika “Svetom trojstvu” na originalnu lokaciju. Najstariji javni spomenik u Subotici prvo će biti restauriran, a kasnije i vraćen na originalnu lokaciju, na nekadašnji pijačni trg kod sadašnje plave fontane, na dvestotu godišnjicu otkrivanja, na Dan svetog Ištvana, 20. avgusta naredne godine.

U 2015. godini olakšice za subotičke preduzetnike

Preduzetnici, mikro i mala i srednja preduzeća grada Subotice će od 1. januara 2015. godine imati pogodnosti prilikom plaćanja komunalnih obaveza prema JKP „Subotička toplana“ i JKP „Čistoća i zelenilo“, za 15 odsto. Biće umanjene i naknade za izdavanje poslovnih prostora koji su u vlasništvu lokalne samouprave.

Otvorena izložba slika Borisa Hrnjaka i Petra Fehera

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Na Otvorenom univerzitetu je otvorena izložba slika Borisa Hrnjaka i Petra Fehera. Ovo je osmo samostalno izlaganje Hrnjaka, likovnog umetnika sa Daunovim sindrom. Predstavio se sa 22 slike. Petar Feher izlaže treći put i za ovu priliku pripremio je 24 rada. Dva umetnika, raskošnog talenta i velikog srca su u nekoliko likovnih tehnika prenela svoj unutrašnji svet na belinu slikarskog platna i predstavila ga subotičkoj publici.

Pomoć mladima u ruralnim sredinama

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

U Plavoj sali Gradske kuće u organizaciji Centra za unapređenje preduzetništva mladih i Kancelarije za mlade Subotice održano je predavanje u okviru projekta „Ka mladima sa sela – Program podrške mladima u ruralnim sredinama“. Cilj jeste podizanje kvaliteta života mladih u ruralnim krajevima, održivi razvoj i revitalizaciju ruralnih područja Srbije uz razvoj omladinskog aktivizma.

Rezultati akcije „Selu u pohode“

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

 Akciju „Selu u pohode“ organizovala je gradska organizacija Crvenog krsta u saradnji sa Preventivnim centrom Doma zdravlja, Zavodom za javno zdravlje i ustanovom „Apoteka“ Subotica. Tokom 2014. godine sprovedena je u 14 subotičkih mesnih zajednica.

„Master Plan Palić 2015“

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Opština Subotica raspisala je konkurs za izradu novog master plana razvoja turizma na Paliću. „Master Plan Palić 2015“ treba da obuhvati kako samo jezgro, tako i širi region Palićkog jezera i ovog dela Vojvodine  i treba da se sastoji od određenog broja, ključnih i pratećih projekata sadržaja.

Video nadzor počeo sa radom

Kamere su postavljene na devet najfrekfetnijih raskrsnica u gradu i od sada svi vozači koji naprave prekršaj na kućnu adresu će im stići obaveštenje da je vozilo izvršilo saobraćajni prekršaj, a snimak koji je nastao smatraće se kao materijalni dokaz prilikom prekršajnog postupka. Lokacije odnosno saobraćajnice gde je postavljen video nadzor su: <

Doček Nove godine na Trgu uz Dejana Cukića i Vegas Showband

Izvor: Subotica.com

Kružni tok za Majšanski put

Direkcija za izgradnju grada objavila je javnu nabavku za izradu projektne dokumentacije za saobraćajnice, biciklističke staze i kružne tokove. U pitanju su kružni tok na raskrsnici ulica 51. Divizije i Majšanskog puta, biciklistička staza između Palića i Hajdukova, rekonstrukcija kolovoza i trotoara u delu Frankopanske ulice kao i asfaltiranje ulica Bratstva i jedinstva i Nikole Tesle na Paliću, 7. Jula na Kelebiji, 359. Nove u Železničkom naselju, Kostolanji Dežea u Hajdukovu i Ferenca Mora u Bačkim vinogradima.

Rezervat Uvac udomiće dva orla belorepana sa Palića

Su Nedeljnik, mali oglasi subotica, registar firmi

Dve ženke orla belorepana (Heliaeetus albicilla) koje su do sada bile smeštene u Zoološkom vrtu na Paliću udomiće Specijalni rezervat prirode Uvac. Ženke su, u okviru prihvatnog programa za pomoć životinjama, stigle u Zoološki vrt tokom 2012. i 2013. godine sa povredama noge i krila. Ekipa ZOO vrta je učinila sve što je mogla da im spasi živote. Zbog povreda ove ptice u prirodi bile bi osuđene na dugu i mučnu smrt od gladi.

Koncert Subotičke filharmonije

Tradicionalni novogodišnji koncert Subotičke filharmonije održaće se 28. decembra u 20 časova. Na koncertu će nastupiti Izabela Gužvanj, Alenka Ponjavić i kamerni hor "Promusica". Izvodiće se dela poznatih kompozitora kao što su Štraus, Brams, Rosini i Pučini. Dirigent na novogodišnjem koncertu Subotičke filharmonije će biti Čaba Paško. Cena ulaznice iznosi 2.000 dinara, a moćiće da se nabave od 23. decembra.

Obrad Cvijanović osvojio srebrnu medalju na Balkanskom prvenstvu

Obrad Cvijanović, borac Kik boks kluba "Spartak", kao član reprezentacije srpskog Kung fu wu shu Saveza predstavljao je Srbiju od 12. do 14. decembra u Bugarskoj na Balkanskom prvenstvu u Wu shu sanda borbama.  Obrad je osvojio srebrnu medalju takmičivši se u seniorskoj konkurenciji, u kategoriji preko 90 kg. Kao junior Obrad bio prvak Evrope i vicešampion Sveta, a sada nastavlja istim stopama i u seniorskoj konkurenciji.

Poslovni Registar

Uloguj se

web dizajn i programiranje: StudioPresent